Tokyoguiden
1 Start
2 Om Tokyo
3 Innan du reser
4 Resan
5 Tokyoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Tokyo       » Restauranger i Tokyo       » Attraktioner i Tokyo       » Shopping i Tokyo       » Barer och klubbar i Tokyo       » Reseböcker till Tokyo
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Tokyo
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i japanska
- Boka resa till Tokyo
- Reseguidens startsida
- Hotell i Tokyo
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Sevärdheter i Tokyo

Tokyo är en vacker storstad i Japan

Tokyo TowerTokyo är en starkt traditionellt bunden och välutvecklad stad som har många saker som är värda att besöka och titta på, om man bortser från de oändliga shoppingmöjligheterna så finns det gott om olika tempel och enorma skyskrapor som är helt klart imponerande och väldigt roliga att besöka. Här listas några av de mest besökvärda platserna som man bör besöka när man väl är här.

Roppongi
Roppongi är ett av Tokyos mest populära turistdistrikt nuförtiden, det ligger i distriktet Minato och är extremt influerat av västvärlden. Detta passar väldigt bra för de som gillar att festa på ett klassiskt västerländskt sätt, det lockar även många japaner som gillar att vistas i en mer västerländsk miljö. Du hittar här mängder av restauranger, klubbar, uteställen och även en hel del strippklubbar som är väldigt sällsynt att hitta i Japan i allmänhet. Roppongi kom att bli väldigt känt för att vara ett tillhåll för Yakuzan, som är den japanska maffian, detta är däremot inte läget numera då de inte är aktiva i detta område längre utan istället har flyttat vidare till andra ställen. Som turist så har man i övrigt inget att frukta för Yakuzan utan det är främst de som har affärer och olika typer av verksamheter som brukar hamna i kontakt med dem om man vill ha skydd eller dylikt.

Kejsarpalatset
Kejsarpalatset är hemvistelsen för den kejserliga familjen och är vanligtvis helt stängt för allmänheten. Det är ganska dramatiskt nog Trädgård i Tokyoomringat av stora vallgravar för att hålla eventuella fiender borta. Det finns två tillfällen på året då palatset är öppet för allmänheten och det är den 23e december då kejsaren fyller år och även den andra januari då han håller sitt officiella tal för att välkomna in det nya året. Det finns även möjligheter att få en guidad tur genom den kejserliga trädgården men för att få detta så måste man boka turen några månader i förväg för att alla säkerhetsåtgärder ska hinna fixas. En del av den kejserliga trädgården, den östra delen, är å andra sidan öppen för allmänheten året runt. Här finner man även ruinerna för ett av Japans största slott som någonsin byggts, det brann tråkigt nog ned tjugo år efter det byggdes och man har aldrig återuppbyggt det.

Meiji Jingu
Meiji Jingu är ett av Tokyos äldsta shinto-tempel och ligger i stadsdelen Shibuya. Det byggdes 1920 under Meiji-eran och blev Tokyo i Japan, Asiendessvärre senare bombat under andra världskriget, men återuppbyggdes och var färdigställt under 1958 och har sedan dess funnits till som ett tillhåll för de som utövar shinto-religionen.

Odaiba
Odaiba är något som är väldigt imponerande i Tokyo. Det är en enorm konstgjord ö som ursprungligen byggdes för flera hundra år sedan för att fungera som ett skydd för staden mot anfall från havet. På 1980-talet så såg denna ö en stor expansion är numera ett väldigt futuristiskt samhälle som är otroligt imponerande och helt klart ett måste att besöka när man är i Tokyo. Här hittar du byggnader som är lite mer annorlunda, bland annat en som ser ut som en uppsättning hopslagna och upp- och nedvända pyramider samt Fuji Televisions byggnad som har en enorm boll mitt i sig.

 

Letar du efter hotell i Tokyo?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Tokyoguiden.se - gratis resguide reseguide till Tokyo i Japan
Läs om Roppongi, Kejsarpalatset, Meiji Jingu, Odaiba, Tsukiji , Ginza, Akihabara och många fler sevärdheter i Tokyo i Tokyoguiden