Tokyoguiden
1 Start
2 Om Tokyo
3 Innan du reser
4 Resan
5 Tokyoguiden
6 Om oss
 » Hotell i Tokyo       » Restauranger i Tokyo       » Attraktioner i Tokyo       » Shopping i Tokyo       » Barer och klubbar i Tokyo       » Reseböcker till Tokyo
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Tokyo
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i japanska
- Boka resa till Tokyo
- Reseguidens startsida
- Hotell i Tokyo
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

Om Tokyo

Tokyo är en vacker storstad i Japan

Tokyo är som välkänt Japans huvudstad och är en enorm metropol för hela Asien. Tokyo har invånarantal som gör den till världens mest tätbefolkade stad. På en yta som inte är större än Skåne så bor det 35 miljoner människor och stora delar av dessa är i rörelse under dagarna. På dagen så räknar man med att det är cirka femton miljoner människor som rör sig omkring på Tokyos gator, på kvällarna så är det en mängd som motsvarar hela Sveriges totala befolkning.

När du går omkring här så hittar du alla möjliga olika saker och Japansk kultur är väldigt annorlunda och intressant för den som inte varit med om det tidigare, även som du varit och besök asiatiska länder såsom Kina så är Tokyo i Japan något helt nytt. Alla människor här är väldigt trevliga och vänligt inställd, detta för att det faller dem naturligt av den Japanska kulturen, det du rätt snabbt märker är att man inte så vidare duktig på engelska här och det kan många gånger vara bra att ha med sig en tolk för att kunna göra sig förstådd och lättare kunna navigera runt genom den väldigt komplext byggda staden.

Tokyo är den viktigaste ekonomiska knytpunkten i hela Asien och alla de större finansiella organisationerna och bankerna har sina huvudkontor här och deras enorma skyskrapor är minst sagt imponerande att se.

Tokyo har ett väldigt fuktig subtropiskt klimat med varma och fuktiga somrar och väldigt milda vintrar. Eftersom staden ligger alldeles bredvid stilla havet så har den ett mildare klimat än andra städer som ligger på samma breddgrader. Nederbörden är ganska medelstor och det mesta av allt regn faller under sommaren och under vintern så har man oftast lite snöfall men det är rätt sällsynt. Lägsta medeltemperaturen under året ligger kring två plusgrader och är under den kallaste månaden som är februari, å andra sidan så är somrarna väldigt varma med medeltemperaturer som ligger mellan 26-30 grader och är väldigt fuktiga.

Historia

Tokyo hette tidigare Edo och började växa ordentligt på mitten av 1400-talet. År 1603 blev staden regeringshuvudstad (även om kejsaren bodde kvar i Kyoto). Tokyo har ansetts vara Japans huvudstad "på riktigt" sen den senare hälften av 1800-talet. Den första stora jordbävningen med hundratusentals förlorade liv inträffade på 1920-talet, men man byggde upp staden förvånansvärt snabbt igen.

Under andra världenskriget halverades Tokyos befolkning, till stor del som följd av intensiva bombningar från de allierade. Tokyo liknade på många sätt och vis en riktig krigszon under 1940-talet.

» Läs mer om Tokyos historia på Wikipedia

Kommunikationer

Kommunikationerna hit är heltäckande och inkluderar alla former av transportmedel såsom flyg, tåg, tunnelbanor, spårvagnar, bussar, magnettåg, vanliga tåg, en monorail som går runt staden och enorma mängder av taxibilar som gör det väldigt enkelt att ta sig dit man vill komma. Det kanske mest kända transportmedlet som är unikt för Japan är Shinkansen som är ett av de snabbaste tågen som man kan åka med. De har en snittförsening om året på endast två minuter och är tåget mer än femton minuter försenat så får du pengarna tillbaka för hela resan. Tunnelbanan i Tokyo är av lite speciell karaktär så det är så otroligt mycket folk i rörelse hela tiden och åtskilliga miljoner människor som åker med den varje dag. Här har man det lite speciellt systemet där man har en yttre gräns för att kliva på tågen och står man innanför den så har man inget val annat än att kliva på tåget eftersom det står ”inknuffare” som helt enkelt trycker in alla människor som står innanför gränsen ombord på tåget.

Stadsdelar

I Tokyo finns det inte bara ett centrum i stadskärnan. Några kända stadsdelar är Ginza, Akihabara och Asakusa. Tokyo består mestadels av mer moderna byggnader, men i vissa inre, fattigare områden av staden finns fortfarande äldre småhus. Några mer moderna stadsdelar är Shibuya, Harajuku och Shinjuku. Andra kända stadsdelar är Roppongi, Ikebukuro, Akasaka, Odaiba, Ebisu och Daikinyama.

Flygbiljetter

» Hittar du här

Hotell

» Hittar du här

Valuta

» Hittar du här

Språk

» Hittar du här
 

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2010 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Tokyoguiden.se - gratis resguide reseguide till Tokyo i Japan
Läs om Roppongi, Kejsarpalatset, Meiji Jingu, Odaiba, Tsukiji , Ginza, Akihabara och många fler sevärdheter i Tokyo i Tokyoguiden